2011. december 4., vasárnap

Egybesült fasírt


Pofonegyszerű, mindenki által ismert vagdalt. Semmi különös, szerintem én is a hagyományos módon készítem, csak gondoltam, legyen itt, hátha valakinek ötletet ad.


Egybesült fasírt
Hozzávalók
1 db kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 tojás
50 dkg sertés darálthús
2-3 szelet, vízbe áztatott kenyér
pirospaprika
só, bors

Az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, a húst, a fűszereket és beáztatott, jól kinyomkodott kenyeret puszta kézzel jól összedolgozom. A kenyeret lehet helyettesíteni szimpla zsemlemorzsával is.
A húsos masszát egy kisebb tepsibe (őzgerinc formába) helyezem és hosszúkás alakra igazítom, majd előmelegített sütőben, alufóliával lefedve sütöm kb. 30 percig, majd leveszem a fóliát és úgy sütöm pirosra a tetejét.
Krumplipürével, sült krumplival vagy főzelékkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése