Karácsonyra készültem ezzel az isteni finom, ropogós házi müzlivel. Készítés közben persze muszáj volt megkóstolnom és már akkor tudtam, hogy ezt magamnak is meg kell majd csinálni. Nem is kellett rá sokáig várni...
Ropogós házi müzli
Hozzávalók
26 dkg pehelymix
1 dl méz
0,5 dl étolaj
aszalt cseresznye, áfonya, sárgabarack, mazsola...
dió, mandula, mogyoró...
A mézet és az olajat egy keverőtálban enyhén meglangyosítom (mikróban), majd összekeverem a pehelymixszel, majd az egész keveréket egy szilikonos sütőlapra öntöm, alaposan elegyengetem, hogy minél vékonyabb rétegben legyen a pehely. Előmelegített sütőben kis lángon kb. 10-15 percig pirítom. Megvárom, míg kihűl, majd összekeverem az ízlés szerint összeválogatott aszalt gyümölcsökkel, magvakkal és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése