2011. február 26., szombat
Mátrai borzaska
Sokáig nem ismertem ezt a fajta húst, de azután, hogy egyik rokonunknál megkóstoltam, az első számú kedvenccé lépett elő. Most volt alkalmam végre elkészíteni és másoknál is sikert aratott.
Mátrai borzaska
Hozzávalók:
kb. 1 kg csirkemell filé
1 tojás
kb. 15 dkg liszt + egy kevés a hús megforgatásához
kb. 2 dl tej
2 db nagyobb szem krumpli
só, bors
4 ek tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
reszelt sajt (nálam trappista)
olaj a sütéshez
A csirkehúst vékony szeletekre vágom, kiklopfolom, kicsit besózom. Egy tálban elkeverem a tojást, a tejet és a lisztet, hogy egy sűrű, nem túl folyós palacsintatésztát kapjak. Ezt is besózom, borsozom, majd (nagy lyukú reszelőn) hozzáreszelem a két szem nyers krumplit. Az olajat felteszem hevíteni egy magasabb falú, tapadásmentes edénybe. Ha az olaj kellően forró, a hússzeleteket megforgatom a lisztben, majd bemártom a krumplis keverékbe és egy mozdulattal beleteszem az olajba. Egy-egy szelet húst addig sütök az egyik oldalán, míg az alja szép pirosas nem lesz, ekor megfordítom. A kész húst egy tűzálló tálba rakom.
A fokhagymát felaprítom és összekeverem a tejföllel, majd ezt rákanalazom a hússzeletekre és reszelt sajtot szórok rá, majd betolom a sütőbe pár percre.
Természetesen az eredeti változat sertéshúsból készül, de én jobban szeretem a csirkét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése