2011. február 4., péntek
Túró rudi torta
Szeretem a túrót csokival, no meg a túró-rudit is, a klasszikusat. Megörültem, mikor Puffin blogján megtaláltam ezt a tortácskát. Gyakorlatilag azonnal ki is próbáltam. A hatás nem maradt el!
Túró-rudi torta
Hozzávalók:
brownie-hoz:
66 g étcsokoládé (nálam Tibi étcsoki)
66 g vaj (nálam margarin)
85 g cukor
1 tojás
36 g liszt
krémhez:
25 dkg túró
1 dl tejszín
2,5 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
2 g zselatin
tetejére kb. 10 dkg étcsokoládé
egy kiskanál étolaj
A sütőt előmelegítem 180 fokra, majd megolvasztom kislábosban a csokit a tésztához. Gőz fölött kellene, de én csak simán, a gázon szoktam, természetesen nagyon lassan. Ha ez megvan, hagyom kicsit hűlni és közben kikeverem a vajat a cukorral, majd hozzáadom a tojást és a lisztet. Ebbe beleöntöm a folyékony, langyos csokit és az egész keveréket egy 18 cm-es kapcsos tortaformába öntöm. Kb. 20 perc alatt megsütöm.
Míg a tészta sül, a tejszínt elkezdem melegíteni a zselatinnal, de épp csak addig, míg a zselésítő felolvad. Ezután hozzákeverem a cukrot, a citromhéjat, majd a túrót is.
Ha kissé kihűlt a brownie, leszedem a tortaforma oldalát és a tésztát elválasztom a forma aljától is, hogy később könnyen át tudjam tenni a kész tortát egy tányérra.
A brownie-t visszarakom a formába és így rákenem a túrókrémet, majd irány a hűtő. Ha már nem túl meleg a krém, a torta tetejére szánt csokit egy pici olajjal elkeverve megolvasztom, majd egyenletesen elosztva ráöntöm a tetejére. Érdemes pár órát hűteni tálalás előtt, hogy a zselatin és a csokimáz is szépen megdermedjen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése