2011. február 10., csütörtök

Spenótos lasagne

Spenótos lasagne

A No.1. lasagne újragondolva. A spenót, mint főzelék, eleve egyik kedvencem, gondoltam, érdemes lenne kipróbálni a kettőt együtt. A recept természetese ne saját találmány, de már nem tudom, honnan vettem az ötletet pontosan.
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
egy adag mirelit spenót püré
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 ek tejföl
kb. 2 ek olaj
kb. 2 ek liszt
kb. 2 dl tej
só, bors
száraz lasagne tészta
reszelt sajt (nálam trapista)

Amíg kiolvad a fagyasztott spenót (mikróban), addig egy kis lábosban besamelt készítek. Ezután a felesleges vizet megpróbálom eltávolítani a spenótpüréről. Az apróra vágott fokhagymát és a tejfölt elkeverem a spenóttal, picit megsózom, borsozom (ahogy a besamelt is). Egy kerámia sütőtálba rétegezem a száraz lasagne tésztát, rá a spenótos keveréket, majd a besamelt és jöhet az egész ismét. A tetejére reszelt sajtot szórok és mehet a sütőbe. Kb. 200 fokon (légkeveréssel) sütöm úgy 20-25 percig, míg a teteje szép piros nem lesz.
Spenótos lasagne

2 megjegyzés: