Toszkán csokoládétorta
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (nálam Tibi, szerintem enni és sütikbe is finom, sőt számomra jobb, mint a méregdrága társai)
10 dkg vaj (én margarint használtam)
3 tojás
10 dkg cukor
5 dkg liszt
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A csokit és a margarint egy kis lábosban takarék lángon felolvasztom, én nem szoktam a vízgőz feletti olvasztással bajlódni. :)
Közben a tojásokat és a cukrot mixerrel kikeverem és hozzáadom a lisztet, illetve ha kész és egy kissé kihűlt a csokis keverék, akkor ezt is beleöntöm. A tésztát úgy, ahogy van egy 18 cm-es, kapcsos tortaformába öntöm (kivajazás, lisztezés és sütőpapír nélkül), majd betolom a sütőbe kb. 15-20 percre (légekeverés). Ügyelni kell, hogy ne süljön meg túlzottan a torta, a belseje, de ne is maradjon nyers. Nálam 15 perc körül még nyers volt a közepe (tűpróba), 20 percnél vettem ki, de talán lehetett volna egy picit előbb is.
Egyébként nekem a közepe sütés közben eléggé felpúposodott, de mikor kivettem és kihűlt, akkor teljesen jó lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése