2011. október 26., szerda

Spenót

forrás: http://www.paarman.co.za

Tudom-tudom: sokan utálják... Én a másik csapatban játszom! Főzeléknek szeretem talán a legjobban, főleg, ha jó fokhagymás!

Krémes spenót
Hozzávalók
1 csomag mirelit krémes parajpüré
1-1,5 dl tej
fél doboz (kicsi) tejföl
1 ek liszt
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors

A fagyasztott spenótot hagyom kicsit kiengedni, majd leöntöm róla a vizet, ami kifolyt belőle. Egy lábosban pici olajon megpirítom a zúzott (lereszelt) fokhagymát, majd ráteszem a szép, harsányzöld parajt és lassú tűzön elkezdem főzni az egészet egy kis tejjel, sóval, borssal. Kb. 10-15 percig hagyom kicsit rotyogni, majd egy kis tálban elkeverem a tejfölt és a lisztet, majd ezzel behabarom a főzeléket. Hagyom, hogy felforrjon újra, majd lezárom a gázt és már tálalhatok is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése