2011. december 7., szerda

Kandírozott narancs csokival


A receptet még tavaly karácsony előtt találtam a Mennyei Édesség blogon, ezúton is köszönet érte, nagy sikert aratott!


Kandírozott narancs csokival
Hozzávalók
1 kg narancs
5 dl víz
60 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé (ehető, táblás)

A narancsokat alaposan megmosom, majd vastagabb karikára vágom őket és kiszedem belőle a magokat. Fontos, hogy ne legyen túl vékony, mert főzés közben könnyen szétmennek a karikák! Felteszem forralni a narancsot annyi vízzel felengedve, hogy épp ellepje. Alacsony fokozaton főzöm 15 percig, majd leöntöm róla a levet és felöntöm friss vízzel, ezzel megint forralom 15 percig. A végén leöntöm a vizet és hozzáadom a receptben fent megadott 5 dl vizet és a cukrot, majd ebben főzöm az egészet 40 percig és hagyom benne kihűlni. Szépen lecsepegtetem a narancsokat és óvatosan kiteszem őket száradni egy sütőpapírral letakart tálcára vagy egy nagy tepsire. Lehet sütőben is szárítani őket, én csak kiraktam az egészet a kamrába.
Ha már nem ragadnak (kb. 1-2 nap), akkor a csokoládét egy kis lábosban felolvasztom. Nem forralom, mert megég, épp elég csak annyira, hogy egy része megolvadjon, akkor leveszem a tűzről és kevergetve az egész szépen felolvad. Ebbe a langyos csokiba mártom a félbevágott narancs szeleteket és ezüstpapíron hagyom megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése