2013. február 16., szombat

Villámgyors brownie


Nem az igazi, klasszikus változat, cserébe irtó gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár mikróban is!

Hamis brownie mikróban

Hozzávalók kb. 4 adaghoz
2 tojás
8 ek kristálycukor (szerintem lehet kevesebb is...)
6 ek olaj
6 ek tej
8 ek liszt
4 ek keserű kakaópor

Egy keverőtálba felütöttem a tojásokat és a cukorral kikevertem őket. Hozzáadtam az olajat és a tejet, majd ismét elkevertem az egészet. Ebbe a masszába jöhetett a liszt és a kakaó, majd egy csipet só (hiszen minden édességbe kell egy pici só, hogy kihozza az ízeket). A tésztát egy kör alakú jénaiba öntöttem, majd betettem a mikróba, a legmagasabb fokozatra (a mikróm elvileg 200 W-os). Összesen kb. 5-6 percig sütöttem, de érdemes szerintem 2-3 percenként ránézni, hogyan áll, hogy ne száradjon ki, de ne is maradjon teljesen folyós a belseje. A végén tűpróbát végeztem (értsd: a közepébe szúrtam egy fogpiszkálót és mikor kihúztam, nem volt ráragadva nyersnek tűnő tészta).

Féltem, hogy nem lehet majd kiszedni a jénaiból, de a kész sütit szerintem egyben is ki tudtam volna szedni, a széle ugyanis kissé elvált a jénai falától. Még melegen felszeleteltem, szépen vágható.

Én most egy kicsit folyósabb állagú, házi meggylekvárral kóstoltam. Hmm.... Finom! :) Legközelebb a képen látható karamell szósszal is megkóstolnám! Ehhez karamellszósz receptet itt találhatsz (még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése