2015. február 26., csütörtök

Churros



Régóta szerettem volna kipróbálni, de mindig azt képzeltem, hogy bonyolult. Rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem az. Kb. 10 perc az egész, úgyhogy egy kísérletet megér. Más kérdés, hogy utána fél óráig kell szellőztetni az olajszag miatt... :)

Churros

Hozzávalók

1,25 dl víz
0,25 dl napraforgó olaj
csipet só
0,5 ek porcukor

150 g finomliszt

napraforgó olaj a sütéshez

porcukor/édesítő por
fahéj

A vizet feltesszük forrni az olajjal, a cukorral és egy csipet sóval. Amint felforrt, vegyük le a gázról és keverjük bele a lisztet.
Az így elkészült nyúlós, ragadós, viszonylag sűrű tésztát töltsük nyomózsákba és felforrósított olajba nyomjunk belőle kis rudacskákat. A tésztát célszerű ollóval elvágni ott, ahol szükséges, így gyorsabban lehet adagolni.
A kis fánk csíkokat aranybarnára sütjük, majd még melegen cukros (édesítős) fahéjba forgatjuk és így kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése