2011. január 18., kedd

Kakaós muffin

Kakaós mufin

Egy időben nagyon sokféle muffinnal próbálkoztam az édestől a sósig. Volt, amelyik ízlett, volt amelyik feledésbe merült. A kakós azóta is az egyik favorit. Gyors és egyszerű, hirtelen előtörő édességhiány esetén kb. 20 percen belül előállítható.

Kakaós muffin
Hozzávalók:
10 dkg puha margarin
10 dkg cukor (ha édesebbet szeretnénk, lehet 12-15 dkg is)
1 tojás
kb. 1,5-2 dl tej
1 tk vanília aroma
18 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 ek sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
csipet só

A sütőt előmelegítem kb. 170 fokra.
A margarint kiveszem a hűtőből és egész rövid időre beteszem a mikróba, hogy ne legyen jéghideg. Ha már puha, hozzáadom a cukrot és kézi mixerrel kikeverem, majd ehhez jön a tojás, a vanília is. A masszához adom az összes többi száraz hozzávalót és a legvégén annyi tejjel keverem el, hogy sűrű, kemény tésztát kapjak.
Egy evőkanállal a muffintepsi mélyedéseibe adagolom a masszát, egy lyukba kb. egy nagy kanállal. Én szilikon formát használok, ha valamiért a teflonos tepsit veszem elő, abba biztonság kedvéért teszek papír kapszlit és ebbe megy a tészta.
A muffinokat betolom a sütőbe és kb. 15 perc alatt megsütöm (alul-felül sütés).
Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot, vagy szórja meg alaposan a kész muffinokat porcukorral! Gyümölcslekvárral is finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése